Къуруш хуьр

Адакай булдиз рахаза заз бубади...
Дагъларин чинал нахиш я Къуруш хуьр.
Тарифариз чебин хайи убадин,
Мецел алай са алхиш я Къуруш хуьр.

Гатфар тежез яру цуькер акъатда,
Живер цlана маса эквер акъатда,
Пад-къерехдив элкъвез лекьер акъатда,
Тебиятдин са бахшиш я Къуруш хуьр.

Зун рехъ гьатна а патариз кьанач гьич,
Зи лепирар Ярудагъда хьанач гьич,
Сас тlакьана къайи ятар хванач гьич,
Са шикилрай заз таниш я Къуруш хуьр.

Ацlукьнава чеб синеррал дагъларин,
Яйлахар я,чка тушкьван багъларин...
Лагьайтlа жез-кlуфар хуьцуь рагарин
Цавух галаз тир гуьруьш я Къуруш хуьр.

Вил гала хьи са сеферда финихъдик,
Ацlукьнани Нисиндагъдин кlанихъдик,
Вил вегьена Кичlенсуван винихъдик...
За чиз,мугьманрал вердиш я Къуруш хуьр.


Рецензии