Сэмюэль Беккет - Дюны

дюны
дни летние на дюнах
рука в руке
одна любящая
одна любимая
обратно в ночь
лачуга

ни единой мысли
безмыслен
под солнцем
рука в руке
одна любящая
другая любимая
ни мысли обратно
в ночь

пока на отвесной скале
кромка
рука в руке
вглядываясь вниз
пена
нет больше
кромка
пена

ни дара речи
безмолвен
под солнцем
рука в руке
пока кромка
безмолвен обратно
лачуга
ночь

мост
зимняя ночь
ветер
снег
вглядываясь вниз
потоп
пенящийся
пенящийся черный потоп

ни единой мысли
вглядываясь вниз
бессмысленный потоп
пенящийся
зимняя ночь
ветер
снег
нет смысла

свет
с берегов
свет фонаря
чтоб пену осветить
снег
едва подсвечен
пена
снег

the downs
summer days on the downs
hand in hand
one loving
one loved
back at night
the hut
no thought;
thoughtless on
under the sun
hand in hand
one loving;
the other loved
thoughtless back
night
on till the cliff
the edge
hand in hand
gazing down
the foam

no further
the edge
the foam
no speech
speechless on
under the sun
hand in hand
till the edge
speechless back
the hut

night
the bridge
winter night
wind
snow
gazing down
the flood
foaming on
black flood foaming on

no thought
gazing down
meaningless flood
foaming on
winter night
wind
snow
no meaning

light
from the banks
lamplight
to light the foam
the snow
faintly lit
the foam
the snow


Рецензии