Мисията невъзможна

Такова спуснаха задание:
стих за Есенин и Кличков.
Та те са цяло мироздание
от нежност, пориви, любов…

Стихът ми мрачно нос увисил е,
упреква ме: „Не те е срам!”
За мен е „невъзможна мисия”
и този път ще се предам!

Но как да пиша за великите?!
Коя съм аз?! Лови ме страх…
Стената с помътнели ликове
ми шепне: „Не си трупай грях!”


Рецензии