свiтанковi краплини

нам світанок накапав
годину від сили
поділився напоєм
солодким як сни
ми сиділи гуділи
про шило і мило
про граблі і про вила
підкови весни

і церкви будували
від першої чарки
а по третій вбивали
осиновий кіл
у співучі легені
засмаглі з цигарки
у пригублені душі
від хмелю м'які

ми ділили кордони
канони стирали
усміхалися долі
плювали на сплін
і все більше крамоли
в словах прибувало
наливалася втома
у чашки колін

порожніли вітрини
очей балакучих
забиралося сонце
на крижі стола
ми складали все світле
у те неминуче
а на те запекуче
кипіла смола

обійми мене тихо
цілуй невблаганно
і не дай озирнутись
тривоги жени
хай дороги розбиті
не смертельні ще рани
і проміння зайчата
на порозі війни

обійми мене світом
добрішим за милість
і чистішим за краплю
живої води
нам світанок накапав
годину від сили
але ми не згоріли
нас до Бога не змило
як задутої свічки
зворушливий дим

25 Березня, 2016


Рецензии
- обними меня светом !

Проникает в душу ! Юрий , чудесно написано !
Татьяна

Татьяна Кисс   30.11.2016 22:28     Заявить о нарушении
Спасибо Татьяна,
Мен очень приятно.
С теплом,
ЛЮ

Юрий Лазирко   01.12.2016 22:39   Заявить о нарушении
Я перевёл одно ваше стихотворение - выбрал Чёрный Квадрат...

Юрий Лазирко   01.12.2016 23:23   Заявить о нарушении
Дорогой ЛЮ , я Вас люблю !
Татьяна

Татьяна Кисс   02.12.2016 10:57   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.