Руьгьдин гьарай

Дагъ рик1 ят1а-вац1 дамар я чи чилин,
 Кьуват гузвай сагъламвилиз чилерин.
 Дуьз кар туш иви пай авун са рик1ин,
 Жув магьрум яз гъейрибуруз пай ктун.

 Самур вац1ни гьа и жуьре хьанава,
 Чаз бес тежез гъейрибуруз пайнава.
 И гьал акваз вучиз чи халкь канава?
 Гьакимарин къаст яни чак ц1ай ктун?
 
 Чил пайнава,халкь пайнава кьве патал,
 Багъри -багъридивай авунва яргъал.
 Сергьятни хьанва чаз-живедин маргъал.
 Дуьзвал яни ик1 чи рик1ик къай ктун?
 
 Вучиз лезги халкьдин рик1е тунва т1ал?
 Чи хайи чил вучиз къе чаз хьанва сал?
 И дерт ч1угваз ч1уру я чи халкьдин гьал,
 Дуьз яни бес чи  руьгьдик гьарай ктун?

 Кадимбег Ильясов


Рецензии