Я так би хотiла...

Я так би хотіла стати для тебе піснею,
Це так не важливо і, може, для тебе порожньо.
Всередені, в грудях, щось таке тріснуло
І скельця впали не вниз, а чомусь вгору.

Лікуй мене, сотнями фраз і обіймами теплими, як молоко.
Пігулками широких зіниць, що дивляться на мене,
Поглядом ніжним і просто своєю шкірою, як бинтОм,
Або хоча б чаем з терпким гречаним медом.

Ти знав, що гречаний мед є моїм улюбленним?
Звісно, не більше ніж ти, моє щире золото.
Ми один одним так палко весняно згубленні,
Ти став моїм білим світом і чорним мороком.

Діагнози тут недоречні, їх важко ставити.
Тут справа в гормонах щастя, в молекулах сонячних,
Що без тебе синтезуватися перестали
І формули стали зовсім такими... не точними.

Не обчислює математика таких вимірів,
Не осягне фізика цих всіх галактик,
Ліки не створить жодна велика хімія,
Навіть, елітарне мистецтво тут нічого не варте.

Тут тільки дві складові: ти і я,
Хоча, знаєш, лише одна є в пріорітеті.
Для мене з тобою замала і синя Земля,
Не цікаві її подорожі й порожні буклети.

Хочу повторювати зранку твоє славетне ім'я,
Мішати у чай заварений три ложки цукру,
Розчинятися, танути в твоїх сильних руках
І кожного разу здригатися від поцілунку.


Рецензии