Халкьла гъай мез

Гьай аман ахъри дигиб,
Гъай букIуй халкь кIачIагъес!
Эш хугина дуния
Ну укIуйъана беркIес.

Эшти халкьла гъай мезли
Адамла уркIи угIа.
Эш жегой дунъялике
ЯшадиукIас хIалта.

БяхIизе тIарбукIле
ЖигIбизува гъайбукIар
ХIу мякьизе хIавгьале
Арагъакан мезбукIар.

Ватабая, гъадарунт!
Дигахъуй барес,даргунт!
Нуни нам дигуй бирис
Цаликера лихI хIайхъис.

Цеиша,цебариша,
Гъай мез цен кIачIагъиша?
Эшти мез букIуй халкьис
Цегъун назму белкIиша?

Эш дуния бугьесу,
Дигахъуй барес хIавруй...
Эшти мез букIуй гIяламт
КьарикIан жявле бубкIуй.


Рецензии