Я-Людина?..

Я можу бути певен, що людина?..
В життя своє вдивляючись повільно,
Я бачив смугу вчинків нелюдських.
То справа рук чужих. Та ще й моїх…

Я можу бути певен, що людина?..
Величне слово. Ніжне, мов пір’їна.
Але ж не всі, хто хочуть мати крила,
На шиї тягнуть від моралі брилу.

Я можу  бути певен, що людина?
До Бога ми звертаймось на колінах,
А, підійнявшись, знову забажаєм,
Того, що розлучило нас із раєм.

Я можу бути певен, що людина?..
Здається, так, але не дуже сильно…
Скоріш усі ми – то лише тварини,
Звір. Від колиски і до домовини.

26.03.2016


Рецензии