Спи Дъждовната Муза

"Има дъждовни музи..." - Ив. Богданов

Спи Дъждовната Муза,
спи, преди в нощта да се спъне.
Тя е с мохерна блуза,
с апликирани рози и тръни.
Тя е кротка, но бясно
с нокти драска леко душата.
И в света й е тясно,
затова се превръща на Вятър.
Като Вятър вилнее
и троши върхове и прозорци.
Кой приятел без нея
ще препусне с конете на Лорка?
И когато е гузна,
и е някъде скрита из къщи,
тя – Дъждовната Муза
бавно при мен се завръща.


Рецензии