Весна

Весною вже пахне… скінчились відлиги.
Вже вітер грайливий вербу розплітає.
Над рястом бузковим гудуть, ніби дзиги,
Джмелі волохаті. Цвіркун десь співає..

Лаштують на вежі гніздечко лелеки.
Черемха дарує всім пахощі ніжні…
Зігрівшись теплом від весняної спеки,
Принадно кивають всім китиці сніжні.

Бузок перехожих вітає суцвіттям.
На грядках палають пожежі тюльпанів.
Скуйовджене вітром на дереві віття,
Вже хтось біля двору висаджує канни.

Веселкою квітне паркан біля двору —
Метелики ніжаться, крильця розкрили.
Граки розкричались, злітаючи вгору,
На квітки бджолині рої прилетіли.

Запрошує всіх господиня шляхетна
Ногами топтати зелений ряст в лісі.
До нашого щастя красуня причетна,
То ж — радість, побачити ластівку в стрісі.

5.10.2002 рік
Картинка з інтернету

***
На фото Ряст, російською мовою Хохлатка


Рецензии
І нехай тільки хтось скаже що українська мова некрасива. Я просто зачитуюсь. Дуже красивий вірш.

Ольга Короленко   03.08.2016 10:40     Заявить о нарушении
Дякую, Олю! Приємно читати таку рецензію!
Щасти!

Надежда Крайнюк   01.04.2018 20:28   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 3 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.