Розвага

Розвага

Нудьгувати  зміна  стала.
Коли  жінка  у  літах
Щось  на  діда  написала,
Звинуватив  в  хабарях.

Чоловіка  допитали
Із  сержантом  на чолі:
«Де  Ви,  діду,  гроші  брали,
Як  давали  хабарі?»

Хлопці  край  розвазі  раді.
Всі  питання  задають. 
Дід: «Звичайно,  у  шухляді,
Де  всі  кошти  бережуть».

Вже  із  столу  бланк  дістали,
Наче  слідство   завели:
«У  шухляду  як  попали
Потенційні  хабарі?»

В  діда  і  рішучість  «сіла»
Може  і  податись  геть.
«Хто  поклав?  Моя  дружина.
Каже,   зберегла  «На  смерть».

Ось  питання,  що  чекали.
Повз  яке  не  пройдеш  мимо:
«Що  за  гроші  вимагали
З  потерпілої  дружини?»

«Про  хабар  вона  «загнула».
Теж  мені  знайшла  мішень!
Щоб  горілку  повернула
Ту,  що  витягла  з  кишень!»

В  «протокол»  не  занесли,
Та  сказали  строго  діду,
Щоб  горілку  піднесли
Як  «речдокази»  до  діла.


Рецензии