Набожнiсть

Гумореска

З нареченим, як годиться,
Завершив свої діла,
Богомольна молодиця
На вечірочку прийшла.
Гріх скоромного поїсти,
Тільки кашу з молоком.
І до пісту, й після пісту
Бог все сварить кулаком.
А по блюдах - риба, кури,
Та ковбаси, балики.
Геть церковні всі тортури,
Все це їж, хоч в дві щоки!
Миттю Бога відвернула
(Не дурепа ж, бач, була)
Все це хутко навернула,
Та щей пивом запила.
Та, як музика заграла,
Вся в таночку понеслась,
Так кружляла, так стрибала,
Що аж курява знялась.
Так "Сім сорок" вона скаче,
До знемог, до забуття,
Бо, той Бог, десь там маячить,
А музика, це життя.
Що ж то віра тепер значить?
Тільки сукня шелестить,
Бог далеко, не побачить,
А побачить, то простить
На душі від того танцю
Їй так радісно було.
Сяє так, як квітка вранці,
Бо життя перемогло!

     21.03.2016р. 11:26.


Рецензии