Ти вийшла рано

Ти вийшла рано на світанку
Стежиною, знайомою до болю.
Понад ставом схилились верби,
А далі стежка мимо поля...

Ти йшла собі неспішною ходою
І щось траплялося поволі.
Але ж не знала іншої дороги,
Не мріяла собі такої долі.

Ти мріяла, що десь приблизно по обіді,
Ти вийдеш на широку та міцну дорогу.
Ішла і далі, щось ти відчувала,
В твоїй душі закралася тривога.

Але ж дорога – це життя.
Все передбачить не можливо.
Отак і в тебе - з нівідкіль
Холодна і нещадна злива.

Стоїш у розплачу обабіч поля
Одна і нікуди тобі подітись.
І тільки думаєш про те,
Щоб десь тобі зігрітись.

Але ж вже поряд та дорога
І ти крізь зливу ту дійшла,
Вся змокла та без сил, втомилась -
А по дорозі тій попутка йшла...


Рецензии
Цікавий твір! Символічно. Змістовно. Сподобалось.

Артур Грей Эсквайр   20.03.2016 17:45     Заявить о нарушении
Так и было задумано... А как же иначе...если писать то "с чувством, с толком, с расстановкой"

Михаил Данихленко   22.03.2016 22:25   Заявить о нарушении