Сакавiк

Сакавiк. Два тыднi ужо вясна.
А зiма, быццам толькi што прыйшла:
Завiруха  сваю песню завяла.
Замяла, не вiдаць нiдзе сляда.

Уздоуж дамоу суметы нанясла
Вышэй плоту са двара.
Снег калючы, бы iгла.
Вецер прабiрае да мазга.

Коле твар i сыпле у  вочы
I даводзiць да дрымоты.
I у гэту пелену з усей моцы я крычу:
- Матухна зiма, адпусцi дачку-вясну?


Рецензии