архивно-майское

Ти любив Макса Фрая з письменників,
Габріеля Ґарсія Маркеса та Альбера Камю.
Вони були для тебе немов би священики,
У твоїй власній релігії, що полюбляла "Чуму".

У тебе були власні сто років самотності,
У тебе були пригоди немов у алхіміка,
Ти вірив в теорію Дарвіна, та відносності.
І це була твоя персональна лірика.

У тебе був смак - ти любив Марію Чайковську,
Металліку, нейборхуд та Бекстріт бойз,
А твоя душа - заходилась в плясці бісовській,
І тобі вже не треба був клятий Джеймс Джойс.

Ти любив книжки усією душею,
А я любила тебе, але ось оказія,
Вони для тебе були реальністю усією,
А ти був реальністю моєю,

Моя єдина,
Кохана,
Фантазія.


Рецензии