Душа, што прагне вышынi

Калі* твой дзень такі пусты,
Як поле па дажынках*,
Калі слязу хаваеш ты
І кажаш:" То--дажджынка..."--

Прыйдзі ў касцёл такой парой,
Маўчы і слухай.
Як загаворыць Бог з табой --
Адступіць скруха*.

І прыйдзе ціхі супакой,
Святло прагляне.
І здыме сум* твой як рукой,
Шчаслівай стане

Душа, што прагне* вышыні
Ў святым маленні:
--О Божа Вечны, барані*,
Пашлі збаўленне*!


прагне -- жаждет
дажынкі -- окончание жатвы
калі -- когда
скруха -- тревога
сум -- печаль
барані -- сохрани
збаўленне -- избавление


Рецензии