Я хочу

Хочу  стати  у  весни  первоцвітом,
Скрипки  голос  слухати  хочу,
До  небес  летіти  з  привітом,
З  вітром  в  парі  кружляти  досхочу.

Як  в  дитинстві  моїм  босоногім,
Хочу  бачити  радісні  сни,
Пташеням  із  гнізда  жовтодзьобим,
Кричати  в  руках  у  весни.

Хочу  стати  білесеньким  пухом,
Від  кульбабки  в  повітря  здійматись,
Я  хочу  всім  тілом  і  духом,
У  квітах  літніх  купатись.

А  ще  більше  я  тепер  прагну,
Нарядитись  у  літню   обнову,
Малювати  салатовим  травнем,
На  полях  жовтизну  ріпакову.

Дощиком  хочу  я  впасти,
Щоб  колос  пшениці  умити,
Вербам  коси  дівочі  заплести,
Веселкою  в  небі  зявитись.

Летіти  яструбом  у  гори,
Води  джерельної  напитись,
На  обрій  сісти  Чорногори,
В  лугах  ромашкових  згубитись.

Грозу  ще  хочу  розхитати,
І  громом  привернуть  до  себе,
Ще  хочу  піснею  я  стати,
Щоб  докотитися  до  тебе…


Автор: Н.П.Рубан.


Рецензии