Юлияна Великова - Зъбобол

Кой да предположи, че ще му се случи!
В най неподходящо  време ме улучи  –
нощем!...Тъй защрака, а пък лекар няма.
Трудно ще опиша болката голяма.
Тропам и се чудя как да се разсея,
тъй ме заусуква, че ще полудея.
Мина полунощ и нейде към един,
сетих  се да глътна течен аналгин.
Мислех, ще помогне таз целебна течност,
но изпих я – нищо!... Мина цяла вечност.
Търся вече друго средство да ми мине
и лепнах на венеца резенче сланина.
Нищо не помага…  Божичко, умирам, -
 от ъгъл до ъгъл крача и не спирам!
И чесън му слагах – люти,  изгори ме
и с лед го налагах – не стихва – боли ме!
Върти, не минава болката проклета!
Вия аз и дращя с нокти по тапета.
Чудя се какво ли още да му туря
и с първак ракия почнах да жабуря.
И туй не помага – не спира, върти ме,
главата ме стяга, мозъкът боли ме!
По добре е, мисля, някой да ме гръмне,
с тази зъбоболка как ще се усъмне!!!
Но по чудо съмна…. Цяла премаляла,
търся зъболекар близичко в квартала.
Лекарят, ядосан, строго ми се скара:
Може ли така бе, как си го търпяла?!
То пулпит  не се лекува с аналгина….
…Сложи му арсен и болката премина.

Да не чувстваш болка, туй е благодат.
Знам, защото минах  през самият ад.
Затуй ви съветвам:  зъб ли ви защрака,
да не се отлага, хич да се не чака.
Там, при зъболекар – друго не помага.
Всичко оставете и тичайте веднага!!!


Рецензии