Сьогоднi двадцять перше сiчня

Сьогодні двадцять перше січня – і старше покоління знає,
Що Володимир Ілліч Ленін у цей день помер.
Але – багато хто – його не полюбляє:
Це олігархи, націоналісти і, як не дивно, православні теж…

Давайте поміркуймо: чому саме олігархи?
Бо те, що працею своєю протягом десятиліть створив народ,
Ці олігархи захопили майже все собі у власність!
Тому й не хочуть для подальшої експлуатації народу перешкод!

І Леніна не люблять також націоналісти.
У них порожні гасла, не будувати хочуть, а ламати геть усе!
Ніхто не зміг щоб вивести на воду чисту
Їх злодіяння, вбивства мирних на Заході республіки людей.

Тепер слова мої – до православних...
Я знаю: ви серйозні люди – і обов'язково зрозумієте мене!
Таїти всі старі образи, повірте, люди, нам не варто...
І Симоненко, і Зюганов – всі комуністи вибачилися перед церквою уже!

Я бачу – й православні, й комуністи – прагнуть тільки одного!
Давайте краще поговоримо ми конструктивно!
Любов, повага, допомога один одному, пошана – сиве у кого чоло.
Обидва – православні й комуністи – це борці за справедливість.

Я знаю безліч прикладів у дев'яності та двохтисячні роки,
Коли так званий Київський Патріархат захоплював Московського Патріархату храми.
Але в розкольників нічого і не вийшло – ти як не крути.
Бо комуністи заступалися за православних!

І олігархам також я скажу:
Якщо ви бізнес заробили чесним шляхом,
Ми, ленінці, не переступимо закони, їх межу!
Тоді нема чого вам хвилюватись!

І до націоналістів також я звернусь:
Давайте сядемо за стіл переговорів!
І ви, і ми – бажаємо ми щастя Батьківщині! Як любимо матусь.
Ніхто не позбавляє права спілкуватися на рідній мові!

Ненависть до більшовиків, до комуністів і до Леніна плекалась «за бугром».
Я бачу, що проблема ця йде ззовні.
І православні, й чесні бізнесмени, й патріоти – вирішимо це питання ми добром!
Ми любимо свій край! А чвари й суперечки беззмістовні.

І в школі – з першого й до випускного класу –
На прикладах його життя – прищеплювали нам до Леніна любов і шану.
А праці Леніна – на всі часи і політичні зміни – не втратили свою нагальність!
Як друзів зрадити не можу, так і на захист Леніна я встану.

20 січня 2016 року


Рецензии