Читав я, нiби бiльшiсть iз чоловiкiв

Читав я, ніби більшість із чоловіків -
Тих, хто самотній - щодо жінок, вважають:
Нічого з того, що не перша він любов у неї, кого полюбив,
А бути для дружини їй останньою любов'ю - так бажають.

Щодо останньої любові - я вам так скажу:
Чоловіки, як правило, раніше, ніж жінки, у більшості своєї, помирають...
Твоя дружина швидко переступить вірності межу:
Лиш пройде сорок днів, як ти помер, то іншого для себе відшукає.

На мою думку, дівчина виходить заміж, то тоді
Цей чоловік - любов'ю має бути її першою...
Мені здається, що приємно відчувати: ти!
Так, саме, ти, а не хтось інший... Чесно!

Якщо ти наречена православна,
Ти маєш бути недоторкана, цнотлива!
Інакше - ти, скажу, не християнка...
Не хочу навіть чути балачки твої нещирі.

А нам, чоловікам, я побажаю,
Щоб кожному із нас зустрілася дівчина,
Яку від всього серця покохаймо!
І скромна, й недоторкана, і мила!

19 січня 2016 року


Рецензии