Мы беларусы

Ўсмешка на вуснах, бо мы беларусы,
Ў кішэнях не пуста, бо мы беларусы
Мы зусім не трусы, хоць мы беларусы
Нарадзілася капуста, вось мы беларусы
Не хаваемся ў кусты, мы беларусы,
Ўсе носім вусы, бо мы беларусы
Ня елі лангустаў, бо мы беларусы
Бульба на ўсе густы, ну як жа, беларусы…
Пра нас ведаюць мала, ўсё роўна ненавідзяць,
Мы працуем задарма і нас лёгка пакрыўдзяць,
Мы ярка выдзяляемся сярод усіх еўрапейцаў,
Хочам быць як палякі, а цягнем на расейцаў
У нас свае Мальдывы ёсць, іншых і не чакаем
I на працах цяжкіх ў полі, сябе не пашкадуем,
Аб Парыжах ўшысткiх  мы можам толькі марыць,
I нават не спадзявацца на ціхую нам старасць.
Мы хоць не трэці свет, але не ўпрыгожвае,
Старыя Богу моляцца, а моладзь усё бухае,
А кеды мы ўсе п'яныя, душы і ў целе вузка,
У гарачую вайну не пераможым толькі рускіх
Прыгожыя дзяўчын, не знойдзеш ў цэлым свеце,
Хоць нават у космасе шукай, лётаючы на ракеце!
У футболе па кожному чакае нацыю поспех
Але з усіх камандаў, гляджу лiшь польскі "Лех"
I можа табе нешта прыйдзецца не да спадобы,
Мы хутка обясним табе пра то без усякай злобы
Усё што скажуць вам - мана, хто не з намі - фраера!
З дзяцінства мы суровыя, ведаем вельмі строга:
«Нянавісць да ворага, каханне да Бога»
Фанатызм разбурае, але бліжэй роднай краіне
Добра, усё прыгожа і не як ў Украіне.
Нацыяналізм - ведае кожны, гэта дрэнна,
I я на мітынг не пайду, калі будзе ён дарэмна,
А так плошчы патрыётаў спаткай,
За Вольность, за Край - народ падымай!
Прапаганда, як засела дзе-то банда,
Толку хто яны такія, вам не скажа нават Ванга,
Працягнуць б хоць скока, да Новага Року,
А калі што пахаваў у магілкі дзеда з боку,
Танней купіць, прадаць даражэ,
Вось адно стабільна -  пьём гарэлку як і перше.
I калі сабралася нас лікам больша трох
То песні  мы зацягнем не горше за салаўёў,
І вып'ем мы вядома за шчасце для радзімы,
І каб былі яшчэ краше беларускія жанчыны!
Каб шырылася краіна,  жыццё пашкадавала,
I кабы цётка Ганька мне таксама налівала…
Ўсмешка на вуснах, бо мы беларусы,
Ў кішэнях не пуста, бо мы беларусы
Мы зусім не трусы, хоць мы беларусы
Нарадзілася капуста, вось мы беларусы
Не хаваемся ў кусты, мы беларусы,
Ўсе носім вусы, бо мы беларусы
Ня елі лангустаў, бо мы беларусы
Бульба на ўсе густы, ну як жа, беларусы…


Рецензии