Песнь аб Фрыдрыхе Швабском

Палі мы за веру як i Фрыдрых Швабскі
Тота які мужна вёў германцаў ў бой. 
I хоць загінуў ён, смертушкой суровай.
Назаўжды запомняць туркі гэты бой.
Колькі слаўных вайной на вайне загінула.
Колькі адважны рыцараў у сечы палегла. 
Аль по загінуўшым, ты не плачи  матi.
Ім ў Вальгхале шмат будзе добра. 
У гэтым паходзе шматы пабачывалі,
Султанат Сельджукаў, Кілікіі раўнін. 
Аль на небасхіле так i не зьявіўся
Бясстрашным крыжакам, град Ерусалім.
Ішлі туды тры року, усё ў баях пабіты,
Голад i хваробы сыпаліся на воз,
Але не зламаци та сыны Хрыстовы.
Кожны веру ў Бога ў сэрцы сваім нёс.
Рокi праляцелі, каралі забыліся, 
Разваліся краіны i сышоў народ   
Але ў памяці славай акрылены   
Назаўжды застанецца той хвацкі паход.
Веру абаранялі, сарацынамі білі,
Шмат велькаў шмата гадаў пасеклі.
Аль дадому ў Еўропу так i не вярнуліся,
Усіх іх поглаьтили жоўтыя пяскі.


Рецензии