Лезги я зун

Лезги я зун,
Тайифайрин хилер тур.
Гъиле аваз хьелер, тур,
Тарихда дегь гелер тур.

Лезги я зун,
Гъуцарикай панагь кьур,
Тубайрикай гунагь кьур,
Алпанакай  аллагь кьур.

Лезги я зун,
Пак ягъунра чан гайи,
Чапхунчийриз къван гайи,
Лазим чlавуз ян гайи.

Лезги я зун,
Куьрсна яракь къуьнуьхъай,
Физ стхайрин виликай,
Гуржи рушар чуьнуьхай.


Лезги я зун,
Яракай пак сувар кьур,
Цlаярикай лувар кьур,
Тик ценерик муквар кьур.

Лезги я зун,
Чандиз дава чlал хьайи,
Вичин рикle тlaл хьайи,
Вил Кьулан вацlал хьайи.

Лезги я зун,
Зи Лезги Ватан тахьай-
Са халкь са патан тахьай,
Рикlел гьич садан тахьай.

Лезги я зун,
Несил акваз перт хьайи,
Нагьахъ акваз серт хьайи,
Шумудни са  дерт хьайи.


Рецензии
Фикирар сагъ хьуй,чан хтул!Вун хьтин,Владик хьтин,Сулейман хьтин жегьилрив къелем гумай кьван чун ЛЕЗГИ яз амукьда!

Римма Гаджимурадова   25.12.2016 17:52     Заявить о нарушении
Сагърай, Римма хала.

Вадим Адилов   31.12.2016 21:29   Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.