Аркадий Белкин - Прелюд Рахманинова

   
   
   Звучит откуда-то,
                из поднебесья вроде -
   Задумчивая,
                нежная мелодия.
   Спокойная,
                как после смерча море,
   Как радость примиренья
                после ссоры.
   Плывет прелюд -
                весенней звонкой песней,
   Плывет широко -
                зал концертный тесен.
   Как лебедь
                выплывает на простор...
   Прелюд Рахманинова
                "до диез минор".

Превод на Български: Юлияна Великова

ПРЕЛЮД  ОТ РАХМАНИНОВ

Звучи от нейде,
от небосвода сякаш -
мелодия
замислена  и нежна.
Спокойна,
също като морски смерч,
като радост от примирие
след свада.
Прелюда  плува
като звънка песен,
широко плува –
залата е тясна.
Като лебед плува из простора …
прелюда на Рахманинов
„до диез минор“.


Рецензии