Тэлевизар не уключай

Тэлевізар як уключыш-
Галава ідзе кругом:
Там страляюць,тут забілі,
Затануў недзе паром.
     Чалавечыя пачуцці
     Адышлі на задні план.
     І адзінай стала мара:
     Як набіць сабе карман.
За сенсацыяй пагоня,
Каму гора,каму смех.
Можа крышку скажуць праўды,
А хлусні-дык цэлы мех.
     Халадамі нас пужаюць,
     Не высоўвай хоць ты нос.
     А хіба ж такое дзіва
     Пасярод зімы мароз?!
Мацней сонейка прыгрэе-
Ва ўсім свеце ералаш:
Пагражае нам паводка,
Памяняўся клімат наш.
     Так галовы затлумілі,
     Што бярэ людзей адчай.
     Калі хочаш быць здаровым-
     Тэлевізар не ўключай!
   


Рецензии