Юлияна Великова - Майка

МАЙКА
/В памет на майка ми/

Цялата в черно - слабичка, свита...
Тича след нас до спирката чак.
Смее се уж, а с влага в очите
пита: "Кога ще си дойдете пак?"

Да може отново тя да разкаже
колко тъгува за своя съпруг
и колко много за не той значил
и как не са могли един без друг...

Потътрила тежките чанти със лук,
дърпа да вземе и наште багажи.
"Не се мъчете, дайте ги тук,
аз съм носила и по тежко даже..."

...Майчице мила, ти не разбираш,
че твоята мъка най ни тежи!
И търсим виновно думи  с които
поне мъничко да я утешим.

Автобусът дошъл е. Скачаме бърже.
Навънка е ад - вали и фучи.
Но мама не мърда - маха и бърше,
побелели от мъка и старост очи.


Рецензии