Ларысе Генiюш

Беларусi мiнулай узоры...
Як квiтнела Радзiма ўчора!
Генiюш спявала пра лянок
ды пра бялюсенькi кужалёк.

Сiнявокая пра лён аповесць,
паўсядзённай турботы дробязь.
Апранаў,саграваў лён Айчыну.
Працавалi над лёнам жанчыны.

Хлопец дяўчыну моцна кахаў,
жонак строй васiлёк аздабляў.
У куфар тканiна -  пра запас
ды ўсяму сусвету на паказ.

Сукеначкi вышываныя,
даруначкi падараваныя,
вышываначкi крыжакамi:
чырвонае, чорнае, васiлькамi.

Беларусi мiнулай узоры...
Як квiтнела Радзiма ўчора!
Генiюш спявала пра лянок
ды пра бялюсенькi кужалёк.


Рецензии
ВОСХИТИТЕЛЬНО Даже очень.Люда.

Людмила Ярёменко   03.05.2016 09:23     Заявить о нарушении
Спасибо, моя дорогая,за отзывчивость и доброе сердце. Анастасия

Анастасия Сазанкова   17.05.2016 12:21   Заявить о нарушении