Пьяны недарэка

П'яны муж прыйшоў дамоў
І вядзе разборкі.
Ад ягоных матных слоў
Трашчаць пераборкі.
Дасталося тут усім:
І дзецям,і жонцы.
З глузду з'ехаў ён зусім,
Лаецца бясконца.
-Гаспадар у хаце хто?-
Стучыць сабе ў грудзі.
У гразі ўсё паліто,
І ўвесь сам у брудзе.
Зусім гонар страціў свой,
Горай за скаціну-
Не патрэбен бацька той
Ні дачцэ,ні сыну.
Час расплаты не міне,
П'яны недарэка-
Не тапі сябе ў віне,
Будзь ты чалавекам!


Рецензии