Светлана Мурашева - Я скучаю по тебе

А что ты делаешь сейчас?
Через минуту, через час?

Вдруг ты один, вдруг ты в беде?
А я скучаю по тебе…

Сидишь, гуляешь, крепко спишь?
Иль просто думаешь, молчишь?

Желанье загадал звезде?
Увидел лунный свет в воде?

О чем подумал, что спросил?
Бороться с этим нету сил!!!

Ну что ты делаешь теперь?
Я так соскучилась, поверь…

Простыл, поранился ты вдруг?
Иль одолел тебя недуг?

А если град, а если дождь -
Я не смогу тебе помочь!!!

А что ты делаешь сейчас?
Через минуту, через час?

Вдруг ты один, вдруг ты в беде?
А я скучаю по тебе…


Превод на български: Юлияна Великова

АЗ ТЪГУВАМ ПО ТЕБ

Какво правиш ти сега?
А след минута, а след час?

Ако  сам си  и в беда?
А по тебе аз тъжа…

Гуляеш, или здраво спиш?
Или мислиш  и мълчиш?

По звездите ли гадаеш?
Луната ли  във водата гледаш?

За що мислиш,  за що молиш?
Нямам сили да се боря!!!

Какво правиш ти сега?
Повярвай ми, така тъжа!

Простинал или пък ранен си?
Или от болест ти сломен си?

Ако град е , или дъжд -
не мога  да  ти бъда в помощ.

Какво правиш ти сега?
А след минута, а след час?

Ако си  сам  и в беда?
А по тебе аз тъжа…


Рецензии