Момент

Трагедія всіх людей полягає в невчасності, -
Ти кажеш, - без цього не можливий прогрес.
Не знаю коли і яким чином я покохав тебе,
Було це пізно, завчасно чи в правильний момент?..

Здається, ти мене ніколи не кохала, не любила.
Я відчуваю це у голосі, у рухах, у думках.
Коли ти кажеш про любов, то кліпаєш очима,
Коли пишеш вірші - закриваєш рядки руками.

Під твоїм капелюхом Всесвіт більший за наш,
Десь у волоссі сховано галактики і туманності.
Дивлячись тобі в очі, я хочу зняти з тебе скальп,
Бо, здається, одна голова не може стільки вміщати.

Ти заплющуєш очі, поводиш руками повільно,
Сонце обертається навколо твоїх стегон.
Снігопади починаються іноді навіть влітку,
А блискавки б'ють пісок, який торкається до тебе.

Твоє серце качає кров з однаковою швидкістю,
Коли я тримаю тебе за руку чи цілую лице.
Ти раніше кохала, ненавиділа, любила мене...
А я покохав тебе, напевно, в неправильний вже
Момент.


Рецензии