Юлияна Великова - Пролетта дошла е

ПРОЛЕТТА ДОШЛА Е

Развилня се леден вятър,
запремята сухи върши,
с прах покри земята цяла,
като, че светът ще свърши.

Но след ден- два умори се,
сви опашка зад гората,
ярко слънце появи се,
близна с топъл лъч земята.

Като във зори, момиче
ръснало с роса лицето,
цъфна бялото кокиче,
тръсна бодро стъбълцето.

Като във зори, момиче
ръснало с роса лицето,
цъфна бялото кокиче,
тръсна бодро стъбълцето.

Не след дълго, минзухара,
точно времето си сметнал,
тушна   шумицата стара
и с усмивка златна светна.

Няма вече студ, това е!
Няма сняг и бури бесни.
Пролет най- сетне дошла е,
с топлина и птичи песни.


Рецензии