Юлияна Великова - Ще пиша пак

ЩЕ ПИША ПАК!
Знам, че стихове аз пак ще пиша -
за храстите, за  пъстрите листа...
Ще крача през полето и ще дишам
и ще си свиркам тихичко с уста.

Надявам се тогава да забравя,
за новините страшни, дето чувам.
Статив насред полето ще изправя,
картина есенна ще нарисувам.

И ще се върна духом отпочинала,
отхвърлила тревоги, напрежения…
Горчилката у мен ще е преминала
ще пиша пак и пак стихотворения.


Рецензии