Юлияна Великова - Верният път

ВЕРНИЯТ  ПЪТ

Търся го - пътя!
Цял живот търся
равния, правия,
верния път.
Но колко е трудно -
ту урва се спуща,
ту се извива
по стръмния рът.

Търся го!
Суркам се диво по урвите,
чупя нокти нагоре
по скален трошляк,
падам, изправям се
с лакти ожулени,
скърцам със зъби и...
тръгвам пак.

Зная, че близо е,
няма съмнение.
Рани ще има още,
но зная,
нужни са  просто
хъс и търпение.
Имам ги.
Ще го намеря накрая.


Рецензии