Дзень роднай мовы

............ Сёння, 21 лютага, — Дзень роднай мовы


Дзень роднай мовы?

Бульбу з печы
на стол дастану — "да закускі",
налью "сачку" —
і, хоць пад вечар,
скажу слаўцо па-беларуску.

Шапну сабе, пакуль на розум
яно не-не, дый шчэ прыходзіць
і залятае нат у крозы:
"Угаманіся, кажа, годзе!

Табе усмешка не да твару.
Ты.... "на лицо повесь улыбку"
і...
мо лягчэй па-руску марыць?
На ёй і думкі слалам гібкі."

Ізноў на рускі перахожду.
"Я вас люблю!" и "Уси-пуси"!

А на маёй мясцовай рожы
цвіце любоў...
да Беларусі.

—————————————————

"Мясцовая" — не от слова "мясцо".
Мясцовая (белар.) — местная.))))))


Рецензии
Вялики дзякуй за родную мову! З павагай, Уладзимир.

Владимир Михайлович Крюков   29.06.2017 21:00     Заявить о нарушении
На это произведение написаны 2 рецензии, здесь отображается последняя, остальные - в полном списке.