Шон Маклех Патрик В окружении листьев

Шон Маклех Патрик «В окружении листьев»

В окружении листьев живут птицы,
До той поры, пока эти клочки жизни
Не раскрасит осень,
Пока не оборвёт
Листопад всего мира
Эти странички правды,
На которых вписаны летописи
Бытия израненных клёнов.
И в окружении листьев и я:
Пускай и осенних,
Пишу о маленькой истине
На страницах берёзы,
На пожелтевших листах клёна,
На цинаммоновых ладонях бука…
Летопись грустной осени.
Пишу тёмными чернилами,
Которыми вены широкие кровоточат –
Собранные из рук, ещё не так давно
Уверенно державших вёсла в лодке Жизни!


*****

"Серед листя"
Шон Маклех Патрик
                «Як ангели мітять знаками
                Двері врятованих,
                Так само торкаємось ми всього,
                Що здається нам ніжним.»
                (Райнер М. Рільке)

Серед листя живуть птахи,
Доки ці клапті життя
Не розфарбує осінь,
Доки не пообриває
Падолист сього світу
Ці сторінки правди,
На яких літописи писані
Буття зранених кленів.
І я серед листя:
Нехай і осіннього,
Пишу про маленьку істину
На сторінках берези,
На жовтих листках клена,
На брунатних долонях бука
Часопис сумної осені.
Пишу темним чорнилом
Наточеним з вен широких –
З рук, що колись тримали
Весла човна життя…


© Copyright: Шон Маклех Патрик, 2015
Свидетельство о публикации №115121003051


Рецензии