Сиротская доля

Сирітська доля

Сирітська доля, ти тяжка,
Ніхто не любить, не голубить,
Ти рідній матері тягар,
Невже чужий тебе полюбить?
 
Кому в житті потрібний ти?
Якщо убогий, нещасливий,
Хоч в натовпі на самоті
Ти все одно, не будеш милий.
 
О серце! нащо бьешся ти?
Та кров ганяешь в цьому тілі,
Замовкни та спинись не пни,
Бо ти сирітське і не миле.
 
О Боже милий, я благаю забери,
Мене хоч в пекло, чи до Раю,
Кому за тебе діло хоч умри,
За тебе душу не покрають.

Один живеш, один помреш,
Ніхто не зронить ні сльозини,
Хоч ти і душу покладеш
По тобі тільки пес завие.
 
Сирітська доля ти страшна,
Коли ріднішим, ти не рідний,
Затям ти сирота! ти сирота!
Хто розуміе, то огидно.

Автор Широков А. А.      11.05 .2014 . Урал Касли. РФ


Рецензии