ЧIал хуьн чна!

ЧIал хуьн чна хазина хьиз, нямет хьиз,
Чав асиррин гелер галаз агакьай.
ЧIал хуьн чна хайи таратI, девлет хьиз,-
Гьар девирдин азгъунвиляй акъатай.

ЧIала ава меденият зи халкьдин,
Тух жедани яд хъунал и булахдай?
ЧIала ава акьул, ният зи халкьдин,
Игитвилел гьар са касди дамахдай!

Дидедин чIал - «Лезгинка» я, мани я,
Ван хьайила, тахда иви къугъвадай,
Дидедин чIал,Кьулан вацI хьиз, кани я,
Гьам  перишан, гьамни  шад яз аквадай.

ЧIалахъ гала гьихьтин къудрат дагъларин,
КукIушривди душмандин рикI акъуддай,
ЧIал - цуьквер я, атир галай багъларин,
Вичел чIугдай, багъридив хьиз агуддай.

Лезгидин чIал низ герек я - лугьумир,
ЧIал - Диде я, чIал - хайи чил, чIал - Ватан!
Хайи чIалаз виняй агъуз килигмир,               
Ягьанатмир дидедикай на жуван!


Рецензии