Молитва на борьбу со Злом... - Билингва

Молитва на борьбу со Злом
(Защитнику Отечества)

Упокой погибших души
И смягчи живых сердца;
Боже, дай со Злом грядущим,
Силы биться до конца.
Не смиряй меня в порыве
Дать ответ врагам моим.
Лишь прозренья дай простые,
Кто злой дух, кто серафим.
Оставляю право мести,
Боже, я твоей руке.
Удостой великой чести,
Бранным быть ребром в клинке.
Испытай меня на прочность,
На удар и на излом…
Месть  пусть будет непорочной.
Боль стерплю - повергнем Зло!
Закали в борьбе дух с телом,
От иуды сбереги,
Отврати врагов всех стрелы,
Отпусти мои грехи.
О, Всевышний, уповаю
На тебя, твой мир приняв;
Путь своих тревог вверяю
Я тебе. Услышь меня!

19.02.2015

Озондомань мор Кяжть каршес
(Лемс путф Аралайти эсь Шачеммасторть)

Ляпоптьк седи потмаксть эректь
Шавфнень ваймоснон сютяптк,
Шкабавазсь, макст тейне эрьгя
Сяськомс марнек сырхкси Кяжть.
Каляф мялезень сонь кардамс
Тят сырафта лов буранкс.
Кие шяйтансь, кие арусь -
Фалу шарьхкодема макст.
Шкабавазсь, тя мирть тон  азорсь -
Кяжень пандомать и лезксть.
Оцю честь казьт тейне арамс
Виде торцень оржа пекс.
Нардешизень тевса варжак,
Варжак мяндемс, синдемс петь…
Ульхть ни пандом панкссь аф равжа,
Сяськомс Кяжть, Шкабавазсь, лездт!
Ронгти, ваймозьти макст эрьгя
Перяк эздон эрь прянь мийть,
Врагонь налхнень шарфтыйть меки,
Нолдак пеженень, няфтть ки.
Тейть мон эняльдян, Шкабавазсь,
Арушинь тонь мирть примазь;
Эздон кить кяшк канзедьф павазть.
Марямак. Усяте, Шкайсь!

19.02.2015 к.
(стихотворение написано на мокшанском языке)


Рецензии