Жегьилвал гьайиф

Лепе гала къилихрик,
Мудда къал ава.
Им гьи чIав я, гьи аям,
Худда фал ава.

Къени жибин, ичIи кьил,
Рахаз чидай лал.
Са гафунив лутуди
Гъариб тада гьал:

-АскIан, тупу мукьвада
Авунва запаб…
Вичи чара тавуртIа,
КIев жеда ктаб…

Эвел кьве гаф лагьана,
Авудзава рикI.
Ахпа жибин ацана,
Галудзава рикI.

МичIи кIвале чIулав кац,
Ийизвай кукIвар.
Сад жерягь я лугьуда
Хутазвай юкьвар.

Духтурдивай тагьайдаз
Авунвай чара.
Садан гъиле ток ава
Себеб тир пара.

Гьа и жуьре шумудан,
Ван къведа тариф.
Лутувилер чир тавур,
Жегьилвал гьайиф.

Зверзавай шивдикай,
Галудзавай як.
Лутуйриз къафун жез,
Акатмир сарак.

АлакьдатIа авурай,
И къелем татаб.
Фалчияр тапIрукь я,
Запабарни таб.


Рецензии