Куьмек це, духтур

Хабар  тушни,зи  кьилел  ц1ук1
Акатна,  Къудрат.
Лал  байихар  къадакьрай.
Акьатна, Къудрат.
-
Ясаб  хуьряй  са  кукуп1
Акъатна  рекьел.
Илиг  хьана  бейхабар
И  рик1 а рик1ел.
-
Зун  заз  акур  цуькведи
Авунва  дили.
Гьикьван  ч1ав  я, тек  гьадаз
К1валахиз  кьили.
-
Инсан  тушир, нехиш  тир
Халикьдин  гъилин.
Лаз  гана  зи  ч1арариз,
Ашкъиди  кьилин.
-
Рик1и  йигин  ягъана
Т1екьна  зил  галаз.
А  кукуп1дин  дидардихъ
Кузва  вил  галаз.
-
Эвел  вилиз  акурди
Хьана  ахвар  хьиз.
Гум чинеба  кук1ушдай
Акъатна  ч1ар  хьиз.
-
Ахпа  гурпна  гугуди
Алугна  духтур.
Зи  рик1икай  са  гъаб  ч1ух
Амукьна, духтур.




А  ваз  акур  зун  амач
Дигиш  хьанва  дуьн.
Гьяркьуь  я  заз  гьигила
Цуьцуьхдин  хъуьхъуьн.
-
Жедачни  бес  я, духтур,
Чун  агудайт1а?
Тек  са  сефер на свах ваъ,
Цаз  акъудайт1а?
-
Жедачни  бес  авурт1а
Шаирдиз  чара?
Къаних  касдиз  гайи  цин,
Суваб    я  пара.
-
Я  тахьайт1а  гунагьар
Амукьда  хиве.
Бес  я  вуна  хехинив
Ц1ай  турди  сиве.


Рецензии