Ода музi

О, прекрасна, Афродито!
Коли ти приходиш у сон мій
Я прокидаюся
І ніяк не можу заснути –
Усе думками лину до тебе,
Чарівнице снів моїх.
Ох, ці думки…
Наливаються в мене,
Як вино у келих
І хлюпочуться по самі вінця.
А коли я думаю про тебе,
То стаю безпорадним,
Як людина,
Що ніколи у житті
 Не була поетом.
І я розумію,
Що якби тебе не було –
Я не міг би ні спати,
Ні писати вірші,
Бо ти – моя муза,
О, прекрасна, Афродито!..

М.Жарновський 07.12.2007р.


Рецензии