Агъуздачни кьил?

                Чархид равал * хиялар

Хкъаж хьана гуьнед къуьнел
Лекьре жуьреда.
Илифна зун, Чархид равал
Дигай береда.

Салам гана хайи чилиз
Хура туна гъил.
Бес накьвадиз, бес ватандиз


Бахтавар я зи кам-гуьне
Дегишарна пек.
Рахана зав ахъайна мез
Кукуп1дин лечек.

Акай хьана цуькверикай
К1вачерик чич1и.
Лув гана за дуьнья тирвал
Чил такъаз к1вачи.

И легьзеда гьуьлуьн юкьвай
Къарагъна к1вачел.
Агатна рагъ, зи байихрив.
Ялиз зун вичел.

Ахъайзава гатфарин мах
Къушарин хорди.
Нефес такъур пак акун тир
Кьве вили къурди.

Цуьквер вири, туьк1уьрна захъ
Хъуьрена шагьвар:
- Вучиз шаир, акъудзавач
Къелемни дафтар?

…Целай дуру чигед ст1ал
Аватиз пелел.
Эхъвена зун цавална чин
Цуькерин гьуьлел.



Далда кьуна ракъиникай
Кукуп1дин четир.
Хайи чилин иервилиз
Муьт1уьгъ я шаир.

Вуч хъсан я Чпир хуьре
Дарих жедач зун.
И дуьньядин иервилик
Къаних жедач зун.


 * Чархидин рав – Чпиррин уьруьшда кьакьан пел.


Рецензии