Чиледин къван

               
-
Лугьун  тавур  гафар ама  рик1е  зи,
Са  хиялда  шумуд  жуьре  ван  жеда?
Экъведайла  и  къванерин  арада
Заз  виш  йисар   къулук  элкъвез  к1ан  жеда.
-
Гьар  са  къванцел  шумуд  жуьре  нехишар
Гьи  ч1аварин, гьи  берейрин  лишан  я.
Белки  ина  къуьн-къуьневай  кьегьалар
Пакдиз  элкъвей  Шарвилидин  хизан  я.
-
Чуьлдин  юкьвал  гъариб  пелел  п1ир ала
И  к1унт1унал  татун  пара  гунагь  я.
Лезги  чилел  шумуд  ихьтин  сир  ала
Чиледин  къван  инсанарин  панагь  я.
-
Яб  акалда  кьили  гьикьван  жузунриз
Амукьда  зун  жагъин  тийиз  жавабар.
Гъил  эцегна  чилед  къванцин  равал  за
Тахьуй  лугьуз  мад  сеферда  татабар.


Рецензии