Дожджык маладзенькi

Дожджык маладзенькі
Ціха зазвінеў,
І замоўклі птушкі,
Слухаючы спеў.

Працягнуў дождж струны
З Неба да зямлі
І крануўся сумна –
Гукі паплылі.

Імжыць і шкадуе
Ад людзкіх грахах,
Ен зямлю пястуе
І маленькіх птах.

Слухаюць, кімараць
Дрэвы і зямля
І аб сонцы мараць,
Каб узышла ралля.

Ад зямлі да Неба
Дожджык тчэ любоў,
Каб акраец хлеба
Бог паслаў ізноў. 


Рецензии