Едемската Лилит

Добре дошъл във Рая,
сред тайния Едем!
Едва ли ще скучаем
под сладкия бадем.
Приветствам тебе, бродник,
със дух за мен открит.
Позна ме - благородна,
змията съм. – Лилит.
Недей, недей се плаши,
не скачай в дол дълбок!
Подавам ти от чаша
да пием винен сок.
С познание и с мъдрост
ще бъдеш награден.
А твоята присъда е
да остарееш с мен.


Рецензии