Хтул Арсланаз

Х Т У Л   А Р С Л А Н А З

Йисни ханвач гьеле бегьем,
Мажбурна зун кьуниз къелем.
Гъвеч1ивилин акваз амал,-               
Къваздай бала туш хьи санал.
 
Чидайди туш вуч я галат,
Кусунални гьич  рик1 алач.
К1апу фида зиринг тегьер
Гзаф к1анда къугъвад шеъер.

Къугъвад шеъер тадач секин,
Гадарзава чилиз к1валин.
Вичиз хас тир ийиз гьарай,
Алудзава вичин кьарай.
 
Ша лагьайла,- к1анда къужах
Са легьзеда къваздач анжах.
Лагьайла за макьам, аваз
Кьве гъил жеда цава къугъваз.

Иервилизни  ганва пай:
Ч1улав вилер, чин-туп ац1ай.
Гагь-гагь жеда хъуьхъвер къекъиф,
Чина лацу лаз я элциф.

Эцинавай т1вар я Арслан
Чаз, виридаз, я ам масан.
Хтул я зи, буйдиз биц1и,
Къваздач секин, я хуп1 циц1и. 


Рецензии