к1елдайдан дуван

(захъ галаз таниш хьайи са шиирдал рикI алай касдин мецелай)
Вучиз чи шаирар аквазва кьериз,
Белки атана фей, са гьисс хьанатIа?
Яраб къелемдикай хъелна эбеди,
Архайин уьмуьрдив игис хьанатIа?

А кьецIил къуьнерал хуьз тахьана пар,
Гуьгъуьнихъ цIигел яз зуракI туна цIар.
Шиир вуч затI ятIа, авачиз хабар,
Аллагьдин къаншарда силис хьанатIа?

Заз чиз къелемни чар гвадарна яргъаз,
Я туш пехъи селди туна агь чугваз.
Цаварин цав къанун гъавурда такьаз,
Чеб-чпин къапуна илис хьанатIа?

ЦIарцIуз нефес канда, и сенятдиз гел,
Гьахъ гаф туькьуьл жеда, атайтIани хъел.
Лап фад кьуьзуь хьана шиирдин кимел,
Айибар бейхабар экъис хьанатIа?


Рецензии