Спи, Тарасе, спи

Казав Тарас, що вставайте,
Кайдани порвіте
І вражою злою кров,ю
Волю окропіте.

Але ненька ще в кайданах
- стихає надія...
Ріки крові на тиранах,
Помирає мрія.

Спить Шевченко і не знає,
Як ворог лютує,
Патріотів він карає
Ще й злісно жартує:

"То не Я!", "Моїх нема там!",
"...самі винуваті."
Каже: "...допомагаю братам
Жити мирно в хаті."

Та бачить Бог ті знущання,
Їх і Тарас бачив.
Бо не один рік в стражданнях
В сусіда батрачив.

Але візьмемось за руки,
Помолимось Богу,
Та й складемо запоруку
Здобуть перемогу.

Спи, Тарасе, спи спокійно,
Ворога здолаєм.
І в сім,ї великій, вольній
Про тебе згадаєм.

Шморгун Юлія.12.02.2016р.


Рецензии