Поклонение Кресту

Поклонение Кресту.
Приидите, ныне Древу поклонимся,
Крест Господень песньми да почтим!
Приидите, вернии, свободой насладимся,
Жизнь свою лишь Богу отдадим.

Днесь Адам ликует, Ева веселится,
Смерть рыдает, побежденный ад стенет.
Днесь одетый в багряницу
Царь царей воззвать из тлена мир грядет.

Днесь Владыка твари на Кресте повешен,
Заушения приемлет, оплевания и терн.
Страждет за грехи людей, Един безгрешен,
Избавляя род наш от душевных скверн.

Возносите Вознесенного и покланяйтесь
Своей честною Кровию омывшему грехи!
И сердцем и устами ныне лобызайте
Спасение Соделавшего посреде земли.


Рецензии