Подмол

ПОДМОЛ

Коварството
игра е
безпогрешна.
Вчерашна.
И утрешна.
И днешна.
С интригите заплита паяжини...
Приятелството
безутешно гине.

На кой коварството принадлежи?
На алчността 
разяждаща
душите.
Това, което алчността
руши,
завистта,
извайва го
през дните.

Коварството
не ти принадлежи.
Далече си
от мрачността изпита.
Това, което граби и руши,
с искреност съграждаш.
И не питаш.
2.02.2016г.


Рецензии
Вили, прочетох няколко твои граждански стихотворения. Много оригинално и нестандартно като начин на изказа!

Антонина Димитрова -Болгария   27.07.2017 13:07     Заявить о нарушении